Om


Emma Bothin Svenring


Dipl. Ayurvedisk Hälsorådgivare / Massör

Dipl./Lic. Yoga & Qigonglärare

Meditationsinstruktör

Föreläsare & Glädjespridare

Florist / Kreatör / Inspiratör

Grundare till Grön Styrka &Grön Yogi

 

 

 

Grön Styrka startades upp av Emma, våren 2016 efter att i flera år varit en hållbar livsstil som utvecklats genom kunskap och erfarenheter.

 

 

 

 

INSPIRATÖR & GLÄDJESPRIDARE

Emma har en stark drivkraft i att vilja förmedla budskapet om hur otroligt mycket vi kan påverka vårt egna välmående och faktiskt vårt liv!

En vision och längtan efter att fler människor ska börja göra medvetna val och börja göra de förändringar eller förbättringar som krävs för att förgylla och förhöja sitt liv och sina kroppar med hjälp av allt det magiska som finns att äta för självläkning och förebyggande hälsa men också med hjälp av tankens kraft, meditation, yoga och inställning till möten, situationer och till livet.


Hon hjälpte sig själv med sina hälsoproblem som IBS, Ulcerös colit, uppblåst mage, inflammation, låg energi, trötthet, hudproblem med hjälp av kostval, livsval och inställning. 


"Jag förstod plötsligt en dag, efter en vanligt förekommande  händelse som just denna gång skapade en plötslig reaktion i min kropp. Jag fick hjärtklappning, svettningar, pirrig, kall och varm...att det jag stoppar i min mun skapar en direkt effekt i min kropp och det jag väljer att stoppa i min kropp blir en del av mig, och vad vill jag då bli en del av och vad kan få mig att må bättre."


Och så började Emmas resa mot en livsstilsförändring.

Det största kanske viktigaste rådet och lärdomen på resan har varit att man tar en sak i taget och lägger till dom goda sakerna istället för att börja förbjuda det "dåliga". Succesivt tar de goda, bra sakerna mer plats och automatiskt försvinner det som du inte mår bra av.

Förbuden av något skapar skuld och kankse till och med ångest.

Viktigt är att veta att vi alla under vilken resa vi än väljer att ta så går vi emellanåt två steg bak och ett fram, ibland går vi långsamt ett i taget och ibland springer vi. Framåt kommer vi alltid om väljer att lära oss ifrån det som sker.

Så va respektfull, tillåtande och ödmjuk, tacksam över vad din kropp varje dag faktiskt gör för dig - vilket i sin tur gör att du tillslut ger mest plats åt det som gynnar dig och din vackra, värdefulla "enda" boning - din kropp.


Med kunskap, information, inspiration och motivation vill Emma få dig att förstå att du har möjligheten att börja lyssna och känna in din kropp på ett sätt som gör att du kan vara din egna hjälpare och kanske din egna doktor.

Då maten du intar, vilka tankar du väljer ska ta plats och stanna kvar och hur du väljer att se på dig själv och livet är till största del ditt alldeles egna recept och kan vara din unika medicin.


Du kan förebygga och skapa bättre hälsa och välmående med hjälp av enkla medel. All kunskap finns runt omkring oss och inuti oss, vi har bara blivit mindre bra på att lyssna och se i allt vimmel och dimma i den tid vi nu lever i.


 

 

 

 

 

KUNSKAP   INSPIRATION   MOTIVATION   MEDVETENHET

  

Föreläsningar  Yoga  Massage  Qigong  Meditation  Sounds  Vandringar  Skogsbad  Träffar  Workshops  Events  Kurser  Kost/Hälsa/Livsstils Rådgivningar/Coaching 

COACH/FÖRELÄSARE

Grön Styrka förmedlar

"GOOD VIBES"

 

Du får inspiration, kunskap och motivation från föreläsningar, rådgivningar och coaching, ihop med tips, övningar, praktiska råd, målsättning och vägledning till en hälsosam, lustfylld livsstil som innebär positivt tänkande, goda intentioner och visioner, god kosthållning, enkel och nyttig matlagning, allt med omtanke om planeten, människan och medmänniskan.

YOGA LÄRARE

och för alltid lärling

 

 

Mellan hösten 2018 och våren 2020 har Emma utbildat sig inom

Sensing yoga

Hatha yoga

Yin yoga

Restorative yoga 

Hon har genom utbildningen fått redskap och kunskap om vad yogan kan göra för våra kroppar och sinnen, 

för att kunna dela med sig av sin erfarenhet till dig.

 

"Med livet som praktikplats och naturen som plattform, på och utanför mattan, är och förblir vi ständigt lärlingar i yogans fantastiska värld.

Som i sina asanas/positioner, rörelsefrihet och öppenhet är en förberedelse för meditation som i sin tur leder vidare till medvetenheten om att vara här och nu i total närvaro och stillhet utan krav, prestation och med en glimt av inre frid och balans".

~Emma

 

Utbildningen är gjord på Connective Institute i Kungsbacka på Lunakliniken

www.connectiveinstitute.se

Lärare Mia Elmlund @sensingmia

DIPL. AYURVEDISK HÄLSORÅDGIVARE & TERAPEUT

 

Utbildningen har omfattat teoretisk kunskap om, och praktisk erfarenhet av olika människors behov och resurser.

Detta baseras på Ayurvedas unika helhetssyn och förståelse för de biologiska funktioner och egenskaper som finns i varje människa såväl som resten av naturen. Syftet är att kunna ge hälsofrämjande och livsutvecklande råd för optimal hälsa och livskvalitet fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt.

 

Utbildningen är gjord på Ayurveda skolan i Varberg.

www.ayurvedaskolan.se 

Instagram & Facebook

 

Följ Emmas egna skrivna texter där du får ta del av hennes tankar, värderingar och funderingar kring livet, kroppen och

meningar med livet…

 

"En mening med livet är att hitta Din mening och livsupppgift och sedan ge dig hän åt den med hela Ditt hjärta"

 

Du får tillgång till en del  meditationer och övningar och information kring

ayurveda, rawfood, tarmhälsa, 

yoga, meditation och mindset.

Men också recept och inspiration i köket och livet-tips och ideer som smakprov inför dig egna resa du vill start eller är påväg på...

 "Vart bär din frihet dig när ditt hjärtas vingar breder ut sig och tar den plats din själ förtjänar"

~Emma

REIKI HEALING


LEVEL 1

kursstart 2022


LEVEL 2

kursstart 2022


MASTER

kursstart 2022


Emma kommer under hösten 2019 utbilda sig i Reiki healing för att sedan kunna ge

behandlingar och kurser.

QIGONGLÄRARE


Emma gick under November 2017 grundutbildningen till Qigonglärare på Qigongakademien i Stockholm.


"Qigongen har gett mig det jag saknat i min helhetsbild av en balanserad livsstil".


-Med fokusering på andning, långsamma rörelser och att stanna upp och koncentrera sig och faktiskt vara i nuet-i rörelsen, får tiden att gå saktare, och det ger själen möjlighet att hinna ikapp.


Genom att träna Qigong hjälper vi kroppen till självläkning, både fysiskt och emotionellt.

Med hjälp av enkla övningar får vi större kroppskännedom, djupare avslappning, mer energi och hjälp med att öppna upp sinnet.

Du får ny energi och aktiverar ditt inre lugn och ro system.