Grön Yogi Klasser

GRÖN YOGI

Sensing Hatha Yin Restorative Meditation Soundhealing Qigong

SENSING/HATHA YOGA

 

60-75 min.

5-kort 890 kr

10-kort 1600 kr 

15-kort 2200 kr

200 kr per tillfälle

 

ONLINE via ZOOM

 

Alla klasser 80 kr om inget annat anges

Vissa GRATIS

Yoga, Qigong, Yoga Nidra,

Meditation, Avslappning,

YoQi-kombinerad yoga/Qigongklass

 

 

QIGONG & MEDITATION

 

60 min.

5-kort 890 kr

10-kort 1600 kr 

15-kort 2200 kr

200 kr per tillfälle

 

 

Grön Yogi ~ tribe

 

 

Häng med i Varbergs "Grön Yogi Tribe"

YOGA   MEDITATION   KLASSER   QIGONG   PERSONLIG COACHING

 

Emma Bothin Svenring, grundare till Grön Styrka leder dig i sina intuitiva

HATHA/SENSING och YIN/SENSING klasser med tanke på

vår bindväv, leder och musklers behov och hur vi faktiskt är designade att röra oss!

-Titta på barn, bebisar, naturfolk och hur vi förr rörde oss innan allt vårt stillasittande tog plats.

Hur vi gick, stod och rörde på oss.

Våra förfäder levde inte på samma sätt och hade förmodligen inte i samma usträckning inflammationer, värk och stagnation i sina kroppar som många idag ser som en del av sin vardag.

 

Emma vill med "Grön Yogi" ge dig kunskap om hur du kan omforma ditt tänkande kring rörelse

och lära dig använda din kropp så som den är ämnad att göra. Rörelse i olika former kombinerad med vila, flöde och återhämtning.

Med hjälp av sensing, hatha, yin -yogan, MEDITATIONER, QIGONG, övningar och medveten ANDNING lär du dig

att komma en liten bit närmare kroppens naturliga BALANS.

 

Tillsammans med vacker musik, ord, medvetenhet och närvaro får du som ny eller erfaren

YOGI med dig en upplevelse och känsla på och utanför mattan.


Nyfiken på QIGONG?

Genom att uttöva denn träning så startar du ett energi flöde i din kropp som är helt fantastiskt.

Du ökar Qi -  som är energi och stärker samtidigt fysisk och mental kropp i kombination

med ditt självläkande system och immunförsvar. Du skapar ett lugn i ditt nervsystem, alltså minskar och lär dig hantera stresspåslag. Du kommer känna snabba resultat och du kan enkelt tillämpa övningarna själv hemma när du vill.

Har du aldrig provat qigong så är denna variant en så tilltalande enkel metod som ger så mycket.

Du kan läsa mer om Zhineng qigong (och yoga) på www.gronyogi.se där du även hittar alla klasser.


Så varför inte prova?

och se vad detta kan göra för dig... det jag delar och lär ut passar alla, man kan alltid anpassa utefter sin förmåga och dagsform!

-Din kropp och själ kommer tacka dig-

 

Du erbjuds klasser, event och personlig coaching.

 

-GRÖN YOGI tribe - community finns som Fb. grupp där du löpande tar del av klasser, event och inspiration och mer av det lilla extra med längre videos och inlägg - så välkommen och bli en del av denna gemenskap som ger dig möjlighet att komma mer i balans och välmående!

ATT ANDAS - ANDNINGSÖVNING

 

Andas rätt och påverka din hälsa. Medveten andning kan ge goda effekter på bland annat stress, trötthet, dålig sömn och övervikt.

Vi tar 600 miljoner andetag under ett liv och 25 000 andetag på en dag. Det är svindlande siffror. Ändå får andningen lite utrymme när vi pratar om hälsa. Problemet är kanske att vi inte är medvetna om att våra andningsvanor faktiskt är dåliga. Istället för optimala 8-12 andetag per minut i vila, tar vi 15-25 andetag per minut. Vi har helt enkelt inte koll på hur vi andas, vi tar det för givet och ägnar det litet eller ingen uppmärksamhet.


När du andas genom näsan, ned i magen, blir inte andningen lika snabb och ytlig som den lätt blir när du andas med öppen mun. Det pratas en hel del om medveten andning, framförallt som ett verktyg för att förhindra och minska stress. Något som yoga-utövare har varit medvetna om länge, eftersom kontrollerad andning är en viktig del inom den yogiska filosofin.

 Medveten andning handlar om att andas med enbart näsan. Man låter luften landa i magen och kontrollerar sin andning, är medveten om den.

Vi tar djupa andetag, drar ned luften i magen så att den spänner sig som en liten bula. När jag andas ut plattar magen till sig.

Om man på grund av stress andas snabbare än vad man bör så kan det leda till trötthet, dåligt immunförsvar och dålig förbränning.


När du hyperventilerar, alltså andas snabbt, högt uppe i bröstet och med öppen mun så minskar koldioxiden i kroppen vilket får våra blodkärl att dras ihop och minska blodflödet till hjärnan. Den får alltså mindre näring och syre. Samtidigt börjar många att hosta lätt – den kalla, ofiltrerade luften irriterar luftvägarna.


När du andas snabbt med munnen signalerar du till kroppen att du är stressad. Munandning ökar den sympatiska aktiviteten (kamp/flykt), medan näsandning och en längre utandning ökar den parasympatiska aktiviteten (bromspedalen) vilket leder till återhämtning och sänkt stress. Vid ytlig andning ställer kroppen alltså in sig på flykt eller kamp och matsmältningen går på sparlåga. Pulsen ökar och stresshormoner pumpas ut. Att andas för snabbt leder till att du andas ut mer koldioxid än vad som produceras i kroppen. Brist på koldioxid ger flera negativa konsekvenser, bland annat drar blodkärlen ihop sig och mindre syre når cellerna. När cellerna i hjärta, hjärna och muskler får mindre syre kan det i sin tur leda till trötthet, övervikt och sockersug.


Fem viktiga principer för en bra andning:

NÄSAN. Andning ska vara in och ut genom näsan. I näsan förbereds luften för luftvägar och lungor då den värms, fuktas och rensas från bakterier. Munandning ger en kall, torr, rå luft full av bakterier som når lungorna. Utflödet av vatten är 40 procent större vid munandning jämfört med näsandning.

MAGEN. Andningen ska nå ”djupt ner i magen” så att luften hamnar i de nedersta delarna av lungorna. Förväxla dock inte djupt med stort.

AVSPÄND. En bra andning är avspänd, lugn och långsam. Många av oss har en spänd andning som sitter högt uppe i bröstet. Vidare andas vi ofta snabbt. Istället för optimala 8-12 andetag per minut i vila tar vi 15-25 andetag per minut. Många andetag per minut ökar andningsvolymen och vi förlorar för mycket koldioxid.

RYTMISK. Andningen ska vara rytmisk och regelbunden. Rytmiska rörelser får oss att må bra, exempelvis rytmisk musik eller en rytmisk joggingtur. Dag, natt, månen, hormoner, menstruationscykel – alla följer de en rytm. Hjärnans rytmer mäter vi med EEG och hjärtats rytm med EKG. Många gånger andas vi på samma sätt som om vi körde bil med gasen ena sekunden och bromsen nästa sekund. Det innebär att andningen är orytmisk och kroppen upplever det som jobbigt.

TYST. När vi suckar, stånkar, pustar, snorar, snörvlar, hostar, harklar eller snarkar tar vi samtidigt ett andetag. Det är omöjligt att inte andas när vi ger ljud ifrån oss. Dessa andetag är i allra högsta grad oregelbundna och är ett ineffektivt sätt att andas på som tar mer av kroppens resurser än nödvändigt.


(info från www.kurera.se ur intervju med Anders Olsson)
Pranayama - övning

En övning för dig som vill stressa ner - eller bli mer alert. Välj själv.

Så gör du:
Placera höger tumme över höger näsborre. Andas långsamt in och ut genom vänster näsborre.
Andning via vänster näsborre har en lugnande, svalkande och avslappnande effekt på kroppen, vilket gör övningen bra för den som vill slappna av.
Eller: Placera vänster tumme på vänster näsborre. Andas nu genom höger näsborre istället.
Andning via höger näsborre har en uppiggande och värmande effekt på kroppen och får dig att känna dig mer alert och energifylld.

OBS! Inget hårt tryck på näsborren behövs, du ska bara täppa till näsborren så att du inte andas genom den.
Utför övningen under 26 andetag, oavsett om du behöver komma ner i varv eller bli mer pigg.

BALANCE YOUR LIFE

 

"Allt är ett, Ett är allt"

Emma