MAXIMERA NÄRINGEN LÄR DIG

syra dina grönsaker

 

med Grön Styrka

 

 

VÄLKOMMEN PÅ EN SMAKRIK TRÄFF

 

 

 

Du som deltagare kommer lära dig hur du syrar dina grönsaker, vilket gör att du tar intaget på näring och tillförandet av goda tarmbakterier till en helt annan nivå!

Du kommer ta din hälsa till en ny friskare nivå.

 

Emma börjar med lite kort teori om metoden, vilken positiv verkan mjölksyrning har på kroppen, utrustning, råvaror etc.

Det bjuds på te och lite provsmakning..

Sedan så är det bara att sätta igång med sin näringbomb för att sedan ta med sig den hem.

 

Det du ska ta med är:

-Rivjärn

-Potatisskalare

-Större bunke att blanda allting i.

-Kniv och skärbräda.

 

Du väljer villka ekologiska råvaror du vill syra

alt. dessa två nybörjarförslag:

-enbart vitkål eller rödkål. om du vill tillsammans med gullök, vitlök...

-eller morot, vitkål, purjolök ev lite vitlök tillsammans (personligen gillar jag denna mest!!)

 

De ekologiska råvarorna tar du med, tillbehören som glasburk, kryddor och salt, det fixar jag.

.....................................................................

 

Du betalar till swish 1235137450 eller konto på Länsförsäkringar Bg. 326-9883

Märk med ditt namn.

 

490:- då ingår glasburk att syra i och informationsblad.

 

Kursen hålls på Grön Styrka eller hemma hos dig eller i utvald lokal.

 

Anmälan är bindande och görs till Emma på tel. 0761-690526

Din plats blir säkrad vid betalning.

....................................................................

 

Ta hand om dig sålänge så ser jag fram emot att träffa dig ;)

Vänligen Emma

Grön Styrka

Lindbergsvägen 134

43292 Varberg

0761-690526

....................................................................

Mjölksyrajäsning

 

Mjölksyrning har tusenåriga traditioner och var ett sätt för människor att bevara råvaror. Tekniken används världen över i olika kulturer och har utvecklats till olika produkter exempelvis kefir, yoghurt, miso och kimchi.

Det för oss mest kända är sauerkraut eller surkål.

Mjölksyrning är en jäsningsprocess där mjölksyrabakterier omvandlar kolhydrater till mjölksyra. Dessa sänker pH-värdet och gör att inga föruttnelsebakterier kan trivas.

 

Mjölksyrabakterierna som finns naturligt på råvarorna förökar seg av sig själva om de ges en gynnsam miljö. Efter en tid märks en förvandling av råvaran till enprodukt som förutom rik aromatisk smak fått ett högre näringsvärde och att denna näring omvandlats så att den lättare tas upp av kroppen. Det högre näringsvärdet består i att det nybildas C-vitaminer, Vitamin-B12, acetylkolin och enzymer. Men också järnupptaget stimuleras. Mjölksyran som bildas är en organisk syra som verkar icke-syrabildande.

Syrade grönsaker har ett överskott av baser i form av kalium, kalcium, magnesium, natrium, järn och mangan.

På det hela ökar alltså näringsvärdet i den syrade produkten!

 

Mjölksyrabakterierna, de goda bakterierna, är livsnödvändiga för oss människor. De förekommer naturligt på våra slemhinnor, framför allt i tarmarna och bygger upp immunförsvaret och skyddar oss mot infektioner.

I tarmen lär finnas 2-3kg bakterier.

Tyvärr har våra kostvanor generellt ändrats (försämrats). Vi äter allt mer industriellt tillverkad mat och därmed har mikrofloran i tarmen generellt förändrats. Därför rekommenderas att äta några matskedar mjölksyrade produkter och levande mjölksyrabakterier varjer dag.

 

 

Ta hand om magen och den kommer ta hand om dig!

 

© 2018 Emma Bothin Svenring

www.emmabothinsvenring.webnode.se

Hemsida skapad och redigerad av Emma Bothin Svenring