Qi gong

 

NY ENERGI • MENTAL FYSISKT STYRKA • INRE LUGN

 

Lär dig Qigong – en väg till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Under tusentals år har kinesiska mästare utvecklat det vi idag kallar Qigong.

 

Du får ny energi och aktiverar ditt inre lugn och ro system, på ett enkelt sätt.

Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är.

De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar.

 

(Chi kung, Chi gung, Qi gong)

Qigong är en gammal kinesisk rörelsemetod som har funnits i årtusenden.

Qi betyder livsenergi och gong betyder disciplinerat arbete under lång tid.

Ett sätt att översätta qigong är: Ett arbete för att utveckla och kultivera livsenergi.

Qigong utgör grunden för bl.a. Akupunktur och Traditionell Kinsesisk Medicin.

Genom att träna Qigong hjälper vi kroppen till självläkning, både fysiskt och emotionellt. Med hjälp av enkla övningar får vi större kroppskännedom, djupare avslappning, mer energi och hjälp med att öppna upp sinnet.

Ur det västerländska perspektivet hjälper qigong kroppen att få den självläkande förmågan på topp genom att slå om strömbrytaren från stress till lugn och genom att få igång cirkulationen i kroppen. Ur det kinesiska perspektivet så handlar sjukdom och lidande om obalans och brist på energi. Ur det perspektivet handlar qigongträningen om att hjälpa kroppen att läka genom att balansera och höja energinivån.

 

 

 

 

 

MÅLSÄTTNING & VISION

 

Grön Styrkas och Emmas mål är att från och med nu och framåt öka intresset och medvetandet om Qi gong och sprida kunskapen om dess alla fantastiska fördelar och dess läkande och energi givande kraft.

"Jag kommer att lyckas!"

 

ZHINENG QIGONG

 

Zhineng Qigong hjälper dig att bli den du är,

en fri, lycklig och kärleksfull varelse med överflödande energi.

Den Qigong Emma, Anneli och Maria lär ut kallas Zhineng Qigong och skapades av Dr. Ming Pang i början på 1980-talet.

De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

 

Träningen är uppbyggande, balanserande och passar för alla människor. Det är alltid viktigt att träna på ett lämpligt sätt, som respekterar din dagsform. Om en rörelse inte kan utföras fysiskt på grund av skada, sjukdom eller handikapp, så kan du alltid föreställa dig att du gör rörelsen och på så vis få en mycket bra effekt av din träning.

 

 

Zhineng Qigong har en gynnsam inverkan på alla typer av sjukdomar, den ger oss möjligheten att skapa något nytt, att transformera oss till någonting större än det vi var innan. Träningen hjälper oss att fylla på energi, lösa upp blockerad qi och balansera qi.

Dessutom är det en fantastisk träning i personlig utveckling som hjälper dig att komma ur låsta mönster och känslomässig sammandragning.

 

 

QI GONG MED EMMA, ANNELI & MARIA

Från 2018 kommer Grön Styrka kunna erbjuda Qigong klasser.

EMMA BOTHIN SVENRING

 

Emma har under November 2017 gått grundutbildningen till Qigonlärare på Qigongakademien i Stockholm.

"Qigongen har gett mig det jag saknat i min helhetsbild av en balanserad livsstil.

Med fokusering på andning, långsamma rörelser och att stanna upp och koncentrera sig och faktiskt vara i nuet-i rörelsen, får tiden att gå saktare, och det ger själen möjlighet att hinna ikapp."

ANNELI JOHNZON

 

Anneli är utbildad qigonglärare vid Qigongakademien i Stockholm. Grundutbildningen gjorde hon i maj 2015 och därefter fortsatte med Årsprogram 2016-2017.

Anneli kommer under 2017-2018 vidareutbilda sig hos Qigongakademien

på deras Avancerade Årsprogram.

 

"Qigong har gett mig en starkare kropp och lugnare sinne, men även hjälpt mig framåt i min personliga utveckling, mot ett friare liv.

Jag vill inspirera till att följa ditt hjärta, din innersta längtan och ge liv åt din dröm."

www.qigongmedz.se

 

KLASSER & KURSER - HÖSTEN 2018

 

Qigongkurs - Metoden för kropp & Medvetande

10 tillfällen med start v.39

 

Måndagar kl.18.45-20.00

Start 24/9 Avslut: 26/11

 

Qigong fungerar utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan

och öka Ditt välbefinnande.

I Den här kursen kommer vi träna Metoden för Kropp och Medvetande (MKM).

Ett program som arbetar med alla lederna i kroppen och är fantastiskt energigivande, kraftfullt och djupgående. Kursen är till för alla som längtar efter ökat lugn, mer energi och en friare kropp!

 

-Följ med och se vad Qigong kan göra för Dig.

 

Det praktiska:

Ta med: vattenflaska, varm tröja, varma sockar, matta att ligga på och filt eller sjal att lägga över dig vid avslappning.

 

INVESTERING: 1500kr/person

ANMÄLAN görs till Anneli på info@qigongmedz.se

eller till telefon: 076-314 13 12

www.qigongmedz.se

 

 

 

 

 

 

 

MARIA BOTIN ANDERSSON

Maria har under November 2017 gått grundutbildningen till Qigonlärare på Qigongakademien i Stockholm tillsammans med Emma.

 

Qigongen hjälper Maria att hitta ett lugn och återhämtning.

Styrka i kroppen, energi och fokus.

 

 

 

 

 

"There are only two days in the year that nothing can be done.

One is called yesterday and the other is called tomorrow, so today is the right day to love, belive do and mostley live." - DALAI LAMA

Mer om.....Qi gong

 

  • Qigong är holistisk träning. Man tränar inte bara fysiskt utan också mentalt, och skaffar sig samtidigt mer livgivande kraft – och får energi i stället för att förbruka den.

 Syftet med all personlig träning är att vi ska må bra.

Människan behöver röra på sig, använda sina muskler och sin kropp, annars kommer de fysiska förmågorna att minska ganska snabbt.

Qigong är en urgammal träningsform som härstammar från Kina. Grunden i Qigong är att man arbetar med Qi – den livgivande kraften. I Kina funderade man tidigt över alltings ursprung. Man sa att den minsta beståndsdelen i allting är Qi. Inte bara människan utan hela universum har Qi som minsta beståndsdel. Även det tomrum som omger allting – luften eller rymden – består av Qi.

 

  • Allt i universum är förenat genom Qi

Man har också en holistisk syn på universum. Allt utbyter livgivande Qi i en fullkomligt naturlig, ständigt pågående process. Det är en omvandlingsprocess från materia till Qi och från Qi till materia. Så vi människor tar in Qi från omgivningen, det vill säga när vi äter och ur luften omkring oss, från människor vi möter, från naturen, från universum. Vi är inte så ”separerade” som vi tror, allting är integrerat i en stor enhet.

 

  • Qi cirkulerar i kroppen

Inuti människokroppen rör sig Qi runt i ”kanaler” eller ”meridianer”. Det går inte att observera dessa kanaler under operativa ingrepp. Men en skicklig akupunktör kan avgöra akupunkternas läge i kanalerna och utföra behandlingar med syfte att förändra Qi-flödet. Qi kan inte ses som materia, snarare som vibrerande fält – kvantfältteorierna inom kvantmekaniken är det vetenskapsområde som kommer närmast att kunna beskriva vad Qi är.

 

  • Träna Qigong för att må bra

På vilket sätt skiljer sig Qigong från vanlig, fysisk motionsträning? Qigong är en holistisk träningsform som följer grundprinciperna i universum; öppna – stäng. Rörelserna i en ”riktig” Qigongmetod är utarbetade med tanke på att vi skall uppnå ett bra Qiflöde i kroppen, och att vi skall stärka utbytet av Qi med omgivningen.

Vi använder ett ”aktivt medvetande” under träningen. Det innebär att de fysiska rörelserna stöds av medvetandet, liksom att medvetandet fokuserar på Qi – vi ”drar in Qi från universum”, vi knådar Qi i kroppen, vi guidar Qi i kroppen. Vi tränar oss fysiskt och mentalt och utbyter eller tar till oss mera Qi.

 

  • Avslappning och positivt tänkande viktigt vid träningen

Innan träningen startar är det bra att ha en kort stund för avslappning och fokusera på vad vi vill uppnå med träningen i form av fysiska och mentala förändringar. Positivt tänkande är mycket viktigt vid Qigongträning. Vissa Qigong-övningar är tuffa och upplevs av nybörjaren som ansträngande. Med många repetitioner kan de bli hur ”jobbiga” som helst. Qigongövningarna förbättrar cirkulationen i kroppen vilket kan upplevas som förbättrad kondition. Att till exempel gå uppför en lång trappa då cirkulationen i kroppen inte är så bra upplevs mycket tyngre än att gå i samma trappa då cirkulationen fungerar.

 

  • Qigong ett bra sätt att hålla sig frisk längre

I Sverige liksom i många andra europeiska länder är sjukvården hårt ansträngd, och det lär inte bli bättre eftersom de äldre blir fler och fler. Vi kan inte förvänta oss att den röda mattan ska finnas utrullad till vårdapparaten när vi får problem. Bättre är då att på egen hand se till att hålla sig så frisk som möjligt. Qigong är definitivt ett hjälpmedel och kan utövas även av de äldre.

 

Källa: www.friskvardsmagasinet.axelsons.se/

© 2018 Emma Bothin Svenring

www.emmabothinsvenring.webnode.se

Hemsida skapad och redigerad av Emma Bothin Svenring